News
Swipe to the left

One of these a day keeps the doctor away

3 september 2018

Je bent waarschijnlijk wel bekend met het gezegde: "An apple a day keeps the doctor away". Ja, appels zijn een geweldige aanvulling op een gezonde levensstijl, maar ze zijn niet het enige dat kan helpen de dokter weg te houden! Elke dag een groene smoothie drinken is misschien precies wat je nodig hebt om vitaal en gezond te blijven.
Groene smoothies zitten boordevol essentiële voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen en antioxidanten die gemakkelijk en snel kunnen worden opgenomen. Groenten zoals boerenkool en spinazie zijn niet alleen voedzaam vol vezels, ijzer, calcium en eiwitten, maar zitten ook vol met andere gezonde stoffen zoals chlorofyl dat dient om het immuunsysteem te versterken, ontstekingen onder controle te houden en de productie van rode bloedcellen te verhogen en deze cellen te stimuleren om meer zuurstof te vervoeren.

Hier zijn nog eens enkele zeer belangrijke gezondheidsvoordelen van groene smoothies:


1. Helpt gewichtsverlies
Door elke dag meer fruit en groenten te eten, kan het lichaam overtollig vet en water beter afstoten dat wordt opgebouwd uit gifstoffen die in het lichaam zijn opgeslagen. Een groene smoothie helpt ook om de spijsvertering te verbeteren, dat het hunkeren naar eten kan verminderen. Dit resulteert in het verliezen van nog meer van die koppige kilo's.2. Voorkomt onstekingen
Hoe meer ontstekingsremmende voedingsmiddelen je gebruikt, hoe beter. Junkfood, zoals verpakte koekjes en cakes, fast food en chips, leiden tot meer ontstekingen die het risico op kanker, chronische ziekten en tal van andere ziekten kunnen vergroten. Donkergroene bladgroenten hebben het tegenovergestelde effect. Hoe meer je ervan eet, hoe gezonder je wordt.


3. Verhoogt creativiteit en helpt je beter te focussen
Junkfood, vooral voedingsmiddelen met witte bloem en geraffineerde suikers, hebben de neiging om de geest te verstoppen, waardoor de hersenen enigszins onscherp en troebel aanvoelen. Het drinken van een groene smoothie kan helpen de mist te verwijderen, de mentale helderheid te verbeteren, te focussen en zelfs de creativiteit te stimuleren.


4. Je uiterlijk
Niet alleen helpt het drinken van een groene smoothie om alles aan de binnenkant naar behoren te laten werken, door de reinigende eigenschappen zijn het natuurlijke beautyproducten. Een mooiere huid, evenals glanzend haar en gezondere nagels zijn maar enkele voorbeelden van uiterlijke voordelen...

Wanneer onze voeding onvoldoende voedingsstoffen bevat, is het bijna altijd aan de buitenkant te merken. Het drinken van greens beloont ons met een mooie, gezonde gloed. De toename van vloeistoffen zal ook helpen om je huid te hydrateren en zelfs rimpels te verminderen, waardoor je er jonger uit zult zien.


4. Geeft je energie
We kunnen allemaal meer energie gebruiken en elke dag een groene smoothie drinken kan helpen het energieniveau te verhogen. Dus elke ochtend een groene smoothie is een perfecte manier om je dag te starten. Je merkt een bijna onmiddellijke toename van de hoeveelheid energie die je hebt.


5. Een gemakkelijke manier om de aanbevolen dagelijkse porties binnen te krijgen
Ten slotte maken groene smoothies het zoveel gemakkelijker om je inname van groenten te verhogen en de aanbevolen zeven tot tien dagelijkse porties binnen te krijgen. Als je geen boerenkool en spinazie lust mix het dan met fruit en met een beetje geluk ga je het zelfs lekker vinden, en werkt ook voor de kids ;)Probeer anders deze week eens een groene smoothie per dag en kijk of je een verschil merkt.

Kleine tip: combineer dit deze week eens met 7 dagen zonder alcohol en het verschil is nog beter merkbaar. Dan heb je al een idee waar we met onze sober oktober naartoe willen maar hier later meer over...


Alvast een fijne maandag toegewenst van ons allemaal...

Gezonde groetjes,

Kevin, Kelly & Nina...