News
Swipe to the left

Ijslolly ongezond?

17 april 2019

Bij de eerste echte lentezon beginnen wij al te dromen van de warme zomerdagen waar we kunnen genieten van een heerlijke ijskoude smoothie of een zalige ijslolly. Maar, net zoals met smoothies was het probleem hier altijd wel een beetje:

“Is dit wel zo gezond?”


Vaak kan een blik op de verpakking van je gekozen ijsje of lolly al een domper brengen op je enthousiasme. Veel verpakte bevroren lekkernijen momenteel op de markt zitten boordevol suikers, verzadigde vetten, stabilisatoren en andere toegevoegde stoffen.

Tot nu…


Een tijdje geleden kwamen we na lang zoeken in contact met Karis & Dominic. Dit food-loving paar uit Londen had hetzelfde issue, dus zijn ze gestart met Lickalix. Met Lickalix willen ze lekkere zoete ijslolly’s brengen zonder de ongezonde dingen erin.

En of dat gelukt is!Natuurlijke & Biologisch

Lickalix vriest (eigenlijk combineert) natuurlijk, biologisch fruit en andere natuurlijke ingrediënten naar tientallen creatieve variaties, van watermeloen en munt, tot (Virgin) Bloody Mary, en natuurlijk de klassiekers zoals chocolade.

Elke smaak is net zo kleurrijk en levendig als een ijslolly zou moeten zijn en geen enkele kunstmatige smaak of kleur wordt toegevoegd. Bovendien houden ze bij elke productiefase rekening met het milieu.

Alle producten komen van lokale boerderijen en groothandels bij hen in de buurt. Zelfs het afval (schilfers, schillen en dergelijke) gaan niet verloren. Ze doneren hun fruitresten aan een groep varkens bij de plaatselijke stadsboerderij, die er enorm van geniet.

En, alle lolly's zijn vrij van geraffineerde suikers en zijn ook lactose, zuivel en glutenvrij en geschikt voor vegetariërs en veganisten omdat we willen dat iedereen kan meegenieten.


Plasticvrij

Sinds deze week hebben we ook het supernieuws ontvangen waar we al een tijdje op aan het wachten waren namelijk dat hun volgende levering van ijslolly’s

een volledig plasticvrije verpakking zal hebben!

De 100% kunststofvrije lollyverpakkingen kunnen worden gecomposteerd in een voedselafvalbak en binnen 12 weken worden afgebroken. Het Lickalix-assortiment heeft dan ook het plastic-free keurmerk ontvangen, toegekend door The Plastic Planet.

Over de komende periode zal je dus geleidelijk aan de plastic verpakking zien vervangen worden door de volledig afbreekbare verpakking…


Plasticvrije smoothiepacks

Ennnnnn, we zijn ook supertrots dat we kunnen aankondigen dat we samen met hen aan een plasticvrije verpakking aan het werken zijn voor onze smoothies maar hierover later meer.


Check de 100% biologische ijslolly’s bij ons te verkrijgen hier…


Laat zeker weten welke jouw favoriete smaak is…

Gezonde Groetjes,

Kelly, Kevin & Nina.