News
Swipe to the left

Detoxen met smoothies

28 januari 2020

Heb je een opgeblazen gevoel, ben je een beetje futloos in de ochtend door teveel en te zware maaltijden of wil je gewoon je lichaam eens even zuiveren en alle slechte stoffen afdrijven, probeer dan zeker eens een smoothie detox.

Vervang 2 maaltijden per dag met een groene smoothie, vul aan met 1 gezonde maaltijd en drink voldoende water en je merkt na enkele dagen al het verschil.

Tip: vervang de maaltijden die je soms skipt of waar je minder tijd voor hebt. Das makkelijker en win je ook nog eens extra tijd.


1 maaltijd per dag

Zorg ervoor dat de maaltijd in lijn ligt met je detox. Zo zou je maaltijd minstens uit 70% uit groenten moeten bestaan, aangevuld met proteïnen.

Een caesar salad met kip of een gebakken steak met opgebakken groentjes zijn de perfecte aanvulling.

Probeer slechte koolhydraten(witte rijst, wit brood, witte pasta) zoveel mogelijk te vermijden en als je toch graag carbs wil bij je maaltijd gebruik dan bruine rijst, volkoren brood of volkoren pasta.

Tip: probeer eens groene pasta (maak je makkelijk zelf van courgette) of groente tortilla gevuld met groentjes en kip.


Tussendoortje

Tijdens een detox kan het soms gebeuren dat je van die cravings krijgt of niet verzadigd genoeg bent. Of je wil gewoon je vieruurtje vervangen door iets gezond. Probeer dan eens groentjes als snelle snack. Rauwe wortel, komkommer, bloemkool, selderie, radijsjes, kerstomaatjes... Puur natuur en super lekker en je mag er zoveel van eten als je wil.

Tip: kan de smaak van rauwe groenten je echt niet bekoren gebruik dan ketchup om op smaak te brengen. Nog gezonder is zelfgemaakte ketchup.Detox smoothie

Zoals we al aanhaalden zijn detox smoothies een makkelijke en ook lekkere manier om gifstoffen af te drijven en helpen je ook om makkelijker af te vallen.

Het typische detox-smoothierecept zit vol met vitaminen, antioxidanten, vezels en andere gezonde voedingsstoffen, waardoor je lichaam een ontgiftende flush krijgt. Ze bevatten ook grote hoeveelheden water, wat helpt om je lichaam te hydrateren en het metabolisme te stimuleren.

Het idee hier is om je systeem te overladen met pure voeding, dus onbewerkte noten, groenten en fruit zijn cruciaal.

Bijkomend voordeel is dat je niet alleen je lichaam een reset geeft maar ook je smaakpapillen. Je begint je na enkele dagen niet alleen veel beter te voelen maar alles begint ook veel beter te smaken.


Enkele van onze detox smoothies

Green Machine

Broccoli/Spinazie/Selderij/Banaan/Ananas

De perfecte smoothie voor als je geen fan bent van green smoothies maar toch de stap wil zetten. Boordevol vitaminen, alle vezels van de groenten, maar nog steeds de zoete nasmaak van de banaan en de ananas.


The Hulk

Groene kool/Spinazie/Mango/Ananas

Nog zo’n zalige instap detox smoothie. Veel bladgroenten aangevuld met mango en ananas dus heel goed drinkbaar.


Tip: Niet zeker welke sappen het best zijn even deze blog lezen om de te kijken met welke vloeistoffen je nu juist het best je smoothie maakt.


Hier kan je al onze groene jongens terugvinden. Laat zeker weten welke jou favoriet is.


Gezonde groetjes.